Dieren

DIERENdieren-openingsfoto-700  

In de loop van al die jaren dat ik een praktijk heb, is het natuurlijk ook wel eens voorgekomen dat ik de vraag kreeg om een dier te behandelen.
Dit betrof dan altijd het behandelen via foto en een enkele keer bij een dier thuis.
Uiteraard was dat bij mijn eigen dieren, hoofdzakelijk honden, een andere zaak. Zij gaven aan dat ze zich niet lekker voelden, pijn hadden of me zelfs iets duidelijk probeerden te maken.
Enkele jaren geleden, tijdens het ziekte- en stervensproces van mijn geliefde Deense dog Ayla, werd het mij duidelijk (gemaakt) dat er meer speelde. Onbewust bleek ik met haar te ,,communiceren’’.

Diep in ons zit een kern die ,,weet’’ dat dieren ons best begrijpen, ook al spreken ze dan niet de taal die wij spreken. En het bijzondere is, dat dieren je ook blijken te begrijpen, zelfs nog meer dan we voor mogelijk hadden gehouden. Dit gegeven zette me, met name na het overlijden van Ayla, op de weg van de dierencommunicatie.
In september 2015 ben ik geslaagd voor de opleiding tot dierencommunicator en omdat mijn hart ook ligt bij de stervensbegeleiding van het dier en de rouwverwerking van zijn/haar eigenaar/mens (en alles wat daarbij komt kijken), besloot ik me daar ook in te specialiseren.
De opleiding stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren heb ik afgerond in mei 2016.  Deze opleiding heb ik gevolgd via en volgens de visie van Petra Nelstein, dierencommunicator en auteur van o.a. ,,Als je lievelingsdier sterft’’, Het paard als leermeester’’ en ,,Mijn leven als diersjamaan’’.

2-met-hond                  2-hart-vrij

Vaak is het mogelijk je dier(en) iets te vragen of juist iets te laten weten. Gevoelens, uitgesproken woorden van liefde en/of dankbaarheid, bezorgdheid, afscheid nemen, alles behoort daarbij. Ook is het mogelijk om met een reeds overleden (huis)dier contact te leggen, alhoewel het nooit een vanzelfsprekendheid is. Dit wordt gedaan via een foto van het desbetreffende dier.

Voor alle overige consulten kom ik het liefst aan huis, op de vertrouwde plek van het dier. Denk hierbij aan paarden, honden, katten, konijnen, cavia’s etc. etc. Het consult vindt dan dus plaats in bijv. een paardenstal, weiland, dierenasiel of gewoon vertrouwd in eigen woonkamer/keuken…..  Mocht voor mij de reisafstand te groot zijn, dan is het mogelijk het consult via een foto te laten plaatsvinden.

   3-3        3-2 3-1

Vanaf september 2015  heb ik al meerdere ,,afspraken’’ met dieren mogen hebben (zie foto’s), het is voor mij een groot voorrecht om proberen contact te leggen met het huisdier. Gezond, ziek, in de laatste levensfase of al overleden. Uiteraard zal ik nooit een behandeling van dierenarts, dierentherapeut en/of dierengedragsdeskundige doorkruisen.

4-eind

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt, bel of mail me dan gerust, dan kan ik de nodige informatie en uitleg hieromtrent geven.

slot1 slot2