Werkwijze

De werkwijze van Rinette

De vorm van natuurgeneeskundige therapie die ik gebruik, ook wel energetische of paranormale therapie genoemd, is een universele en oeroude behandelwijze van ziekten en aandoeningen.

Deze therapie gaat er vanuit dat alles omringd is met energie uit de kosmos en dat mens en dier een eigen energieveld hebben (aura). Het doel is het in balans brengen van deze energie. Zo kunnen er tekorten in en om het lichaam zijn of ophopingen van energie door blokkades in het systeem.

Door de blokkades op te heffen en de energie weer in balans te brengen, kan de energie optimaal gaan stromen en dat heeft een gunstige invloed op het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest. Soms is het nodig om de oorzaak van de blokkades (bijvoorbeeld angst, verdriet of trauma) met de cliënt te bespreken, zodat bewustwording kan plaatsvinden.

Een veel voorkomende methode om energieblokkades op te sporen en te behandelen is het opleggen van de handen en het maken van strijkende en draaiende bewegingen langs het lichaam, het magnetiseren. Met mijn handen scan ik als het ware het energieveld. Ook maak ik gebruik van mijn heldere vermogens die dienen als mijn ,instrumentarium’. Door die vermogens kan er paranormale informatie verkregen worden, uiteraard ga ik hier terughoudend mee om. Die informatie is alleen bestemd voor de desbetreffende cliënt en dient bij te dragen aan diens proces.

Tijdens de behandeling kun je de werking van de energie ervaren als warmte, kou, trillingen, vermoeidheid, ontspanning etc. etc. Ook als je niets ervaart, kan de behandeling goed doorwerken.

Na de behandeling is het mogelijk dat oude klachten tijdelijk verergeren, ook kan men zich erg moe voelen of juist heel energiek.

Werken met energie gaat verder dan het verhelpen van symptomen, er wordt aan de oorzaak van de klachten gewerkt op zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel niveau.

Energetische/paranormale therapie is een aanvulling op de reguliere geneeswijze, het is voor mij dan ook een complementaire en geen vervangende therapie. Uiteraard zal ik nooit de behandeling van een behandelend arts doorkruisen.

Tevens werk ik met principes binnen de natuurgeneeskunde, bijv. adviezen m.b.t. supplementen, voedingsadviezen, aanbevelingen binnen de homeopathie en/of kruidengeneeskunde, leefstijladvies, ontspanningsoefeningen/meditaties etc. etc.