Wie is Rinette

Wie is Rinette

Ik ben Rinette Pastoors-Venderbosch (1962) en ik ben geïnteresseerd in mensen, dieren en de natuur. Al heel jong was ik mij bewust van de energie die ons omringt en dat ik daar graag mens en dier mee zou willen helpen, indien dat was toegestaan.

Op mijn 25ste, ik was inmiddels getrouwd en moeder van 2 dochters, ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Eerst nog als natuurgeneeskundig therapeut, maar al snel ook als paranormaal/energetisch therapeut.

Rond die tijd had ik mijn opleiding tot Touch for Health-therapeut, Bach Bloesem-therapeut en edukinesiologie afgerond. Daarna nog enkele cursussen gevolgd in homeopathie, kruidengeneeskunde, orthomoleculaire voedingsleer en suppletie.

Op mijn 33ste heb ik een beroepsopleiding tot paranormaal/energetisch therapeut afgerond en vanaf dat moment heb ik jaarlijks bijscholingen op HBO niveau gevolgd, hoofdzakelijk bij het HJBC (Het Johan Borgman College te Utrecht) en de ANZN (Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland). In een later stadium heb ik nog de 1-jarige cursus ,Vrouw & Kracht’ van hoofddocent Barbara Driessen van het Onkruid College gedaan. Tevens heb ik een opleiding mindfulness voor kinderen gevolgd.

Tevens heb ik jaarlijks enkele intervisies met collega’s.

Voor mij is het leven een leerschool. We worden geboren en er komen allerlei dingen op ons pad.

Die gebeurtenissen zijn een feit, daar kunnen we niets aan veranderen, maar aan ons de keuze hoe we het ervaren, hoe we ermee omgaan en wat we ermee doen in ons verdere leven. Mijn passie is bewustwording en inzicht, voor mijzelf en voor de cliënt. Het werken met mensen is voor mij niet alleen iets wat ik doe, maar meer hoe en wie ik ben……

Mijn praktijk is gevestigd in Noordijk/Neede, aan huis. Daar vind ik de stilte, rust en ruimte temidden van de natuur die ik zo waardeer.